Chapeau: "De Chef: Ralph Hermans"

In het zomernummer van Chapeau is chef Ralph Hermans aan het woord over zijn bizarre afgelopen half jaar. Net een Michelinster krijgen en vervolgens je deuren moeten sluiten...

Chapeau | dinsdag 30 juni 2020 | Auteur: Jo Cortenraedt | Fotografie: Hugo Thomassen

'Ik kan nu wel zeggen dat we deze crisis zeker gaan overleven'

Net een Michelinster gekregen en die commercieel niet lang kunnen verzilveren vanwege zoiets als een lockdown. Daar had chef en eigenaar Ralph Hermans niet op gerekend in zijn nieuwe zaak Rantree aan de rand van Maastricht tegen de Belgische grens. Samen met zijn vrouw Jennifer Silvius moet hij er nu extra hard aan trekken om de misgelopen omzet nog enigszins goed te maken.

Op de achtste verdieping is er wel een mooi uitzicht op Maastricht en het hele Belgische achterland. Maar een terras is er niet, zodat hij in deze tijden van ‘afstand houden’ buiten niet met ruimte kan sprokkelen. Alles moet binnen gebeuren.

Had je dat geweten, dan had je misschien een andere locatie gekozen.      

„Nee, dat gevoel hebben mijn vrouw en ik niet. We hebben hier boven een flinke ruimte, waar we de temperatuur prima kunnen regelen. De gasten komen volop, ook nu weer gelukkig. Met die coronamaatregelen hebben we de private dining-ruimte erbij getrokken, zodat we toch nog behoorlijk wat gasten kunnen ontvangen. Maar wel wat minder dan normaal. Daarom blijven we de hele zomer open en ook nog eens zeven dagen in de week, lunch en diner. Behalve in de laatste drie weken van augustus, dan gaan we op dinsdag en woensdag dicht, anders komen we niet weg met de vakantiedagen voor het personeel. Dat lijkt gekkenwerk, maar we willen onze gasten, die we zo lang hebben moeten missen, alle flexibiliteit bieden. En inderdaad, we willen omzet halen. We hebben hier fors in geïnvesteerd, dat moet terugverdiend worden."

Bekijk via onderstaande links het hele artikel.