"Verrassend en puur: de smaken van Rantrée"

Onlangs hadden we Chapeau Magazine auteur Demy Janssen te gast. Met haar gezelschap proefde ze onder andere ons vegetarische menu én onze non-alcoholische begeleidingen. Het leverde een mooi verslag op!

(En belangrijk leesvoer voor iedereen die nog ,,Zonder vlees is een maaltijd niet compleet’’ denkt!)

 

Chapeau Magazine | Auteur: Demy Janssen | vrijdag 17 juli 2020

"Verrassend en puur: de smaken van Rantrée

De laatste paar maanden leef ik als flexitariër. Ik eet wel vlees maar niet veel of vaak, eigenlijk alleen als het makkelijker is. Mijn vriend daarentegen vindt vegetarisch eten smaakloos en niet lekker. ,,Zonder vlees is een maaltijd niet compleet’’, hoor ik hem geregeld zeggen. Een van de redenen om hem mee naar Rantrée te nemen is dan ook om hem het tegendeel te bewijzen, ik heb immers zelden zó smaakvol vegetarisch gegeten als hier.

Direct bij de eerst amuse, die we na een aantal verrassende fingerfoods krijgen voorgeschoteld, is het raak ,,dit is zo lekker, je zou denken dat er gewoon vlees in zit’’ top, missie geslaagd. De amuse met wortel, honing en gepoft graan is als een triffle die zoet begint en zout eindigt.

Niet dat het JRE Menu niet in de smaak valt, in tegendeel: het Indonesische gerecht met makreel, ei, sambal, yoghurt en komkommerijs is ‘helemaal zijn ding’. De smaak van de makreel is heel ingetogen. Dat vinden we beiden een pluspunt. Normaal heeft makreel nogal de neiging om te overheersen. De overige ingrediënten daarentegen, zijn stuk voor stuk smaakbommetjes. Ikzelf eet op dat moment super knapperige falafel geserveerd met tomaat, harissa, munt en tomatenvinaigrette. Dat is dan weer ‘helemaal mijn ding’."

Klik hier voor het volledige artikel ›